Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İbrahim Murat Gündüz “Malatya’nın Milliyetçi Şehidi Hamido Lakaplı Hamit Fendoğlu’nu Unutmadık, Unutturmayacağız”

İbrahim Murat Gündüz “Malatya’nın Milliyetçi Şehidi Hamido Lakaplı Hamit Fendoğlu’nu Unutmadık, Unutturmayacağız”

admin admin -

 

 

Milliyetçi kimliğiyle öne çıkan ve iş dünyasında etkin bir figür olan İbrahim Murat Gündüz, Malatya’nın eski vekillerinden ve belediye başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun acı dolu ölüm yıldönümü vesilesiyle bir anma mesajı yayınladı. Gündüz mesajında, 17 Nisan 1978’de trajik bir biçimde bombalı bir paketle can veren, kendisi gibi gelini ve iki torununu kaybeden Fendoğlu için taziyelerini iletti.

 

İbrahim Murat Gündüz, mesajında Hamit Fendoğlu’nun Türk siyasetine bıraktığı derin izlerden söz etti ve onun yas tutulan bir lider olarak hatıralarda daima yaşatılacağını veutulmayacağını vurguladı. Gündüz, Fendoğlu’nun sadece siyasi başarılarıyla değil, aynı zamanda toplumun hafızasında sağlam bir yer edinen karakteriyle de Türk siyasi tarihinde altın harflerle anılacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin zor günler geçirdiği 1970’lerin sonlarında, dış ve iç düşmanların oyunlarına karşı Malatya ve ülke genelinde birliği, kardeşliği ve barışı tesis etmek adına önemli katkılar sağlayan Hamit Fendoğlu’nun, milletin gönlünde özel bir konuma sahip olduğunu dile getirdi.

 

İbrahim Murat Gündüz, Fendoğlu’nun milletin refahı ve geleceği için gösterdiği çabaların, onu genç yaşlı herkesin sevdiği bir figür yaptığını ve Türk siyasetine cesareti ve kahramanlığıyla damga vurduğunu ifade etti. Fendoğlu’nun şehit olduğu menfur saldırıyı anarak, kendisine, gelinine ve iki torununa Tanrı’dan rahmet dileyen Gündüz, Fendoğlu ailesine ve tüm vatandaşlara başsağlığı dilediğini söyledi.

 

https://linktr.ee/ibrahimmuratgunduzlink

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir