Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan “50+1” değerlendirmesi

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan “50+1” değerlendirmesi

admin admin -

Partisinin istişare toplantısının hafta sonunda İstanbul’da düzenlendiğini hatırlatan Zorlu, “Genel İdare Kurulu üyelerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, belediye başkanlarımızın katılımıyla hem yaklaşan yerel seçimlere yönelik çalışmalarımız hem de diğer konular hakkında görüş alışverişinde bulunma fırsatımız oldu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 50+1 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Seçiminde 50+1 sisteminin kaldırılabileceği yönünde açıklama yaptığı hatırlatılan Zorlu, şu yanıtı verdi:

"Biz bu açıklamanın hukuki ve siyasal açıdan en somut ifadesini ortaya koyan siyasi partiyiz. Sayın Genel Başkanımız, 26 Ağustos'ta Kocatepe'de milletin huzurunda diğer siyasi partilere bir çağrıda bulundu. 'İki yumruk arasına sıkışmış milleti bu kıskaçtan kurtaralım. Her birimiz kendi adaylarımızla kendi başımıza rakip olalım. Alternatifler arasından en iyiyi seçme hakkını milletimize verelim.' O günlerde çok anlaşılmadı, bazı çevreler farklı noktalara çektiler ama görüyorsunuz ki, 50+1 sisteminin taşınması mümkün değil.”

Zorlu, ülkede denetimsizliğin hat safhaya çıktığını öne sürerek, “Gelir adaletsizliği başta olmak üzere, adalet sistemimizde çok büyük yaralar almış. Böylesine vahim bir tabloyu, sayısal çoğunluk değerlendirmesine sığdırmak çok yanlış. İYİ Parti açısından sistem tartışmalarının geldiği nokta çok kıymetli olmakla birlikte, bizim uyarılarımız geçmişten bugüne ortadadır. Demokrasi ve özgülükler adına bu sürecin bir an önce inşa edilmesi ve sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir