Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İYİ Partili Olgun: ″TRT, adeta AK Parti’nin yayın organı haline dönüşmüştür″

İYİ Partili Olgun: ″TRT, adeta AK Parti’nin yayın organı haline dönüşmüştür″

admin admin -

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun ve 19 arkadaşının TRT'nin tarafsız yayıncılık anlayışını terk etmesindeki nedenlerin araştırılmasına ilişkin önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun açıklamasında, "Tarafsız bir kamu tüzel kişiliğe sahip, Türkiye'nin tek kamu kuruluşu olarak yayın tarafsızlığını esas alarak yayınlar yapması gereken TRT, son 20 yıldır tarafsız yayıncılık esasını terk ederek adeta AK Parti'nin yayın organı haline dönüşmüştür" dedi.

Önerinin gerekçesini açıklayan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, şunları söyledi:

"Tarafsız bir kamu tüzel kişiliğe sahip, Türkiye'nin tek kamu kuruluşu olarak yayın tarafsızlığını esas alarak yayınlar yapması gereken TRT, son 20 yıldır tarafsız yayıncılık esasını terk ederek adeta AK Parti'nin yayın organı haline dönüşmüştür. Kamu yayıncılığı yapmasını beklediğimiz TRT idari ve mali açıdan özerk olmadığı için kendisinden beklenen tarafsız yayıncılık kurallarına uymamakta, iktidar partisinin güdümünde bir yayın çizgisi izlemektedir. Adeta bir propaganda aygıtı gibi çalışmakta, kendisinden beklenen tarafsız kamu yayıncılığını yapamamaktadır. Cumhuriyetin en önemli kurumlarından olan TRT, artık iktidarın sesidir. TRT'nin açılımı: Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'dur. Adından da anlaşılacağı gibi TRT'nin Türkiye'nin, Türk milletinin televizyonu olması gerekir. Türk halkının cebinden ödediği vergilerle yayın hayatını sürdürmektedir. TRT cumhuriyetin ilanıyla başlayan siyasal iktidarların değil; devletin kimliğini yaşatan kamu kurumlarımızdan birisidir. TRT'nin başta genel müdürü olmak üzere, yöneticileri TRT'yi açıkça anayasa ve TRT'nin kendi kuruluş kanunu da hiçe sayarak AK Parti'nin yayın kuruluşu haline dönüştürmüşlerdir."

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir