Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İzmir Kültür Fonu ile kültür üreticilerine destek

İzmir Kültür Fonu ile kültür üreticilerine destek

admin admin -

İBB, kentteki kültür ve sanat kapasitesini arttırmak, İzmirli kültür ve sanat aktörlerine destek olmak üzere, Türkiye’deki yerel yönetimler adına bir ilk olan İzmir Kültür Fonu (İzKF) projesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Tarihi Asansör’deki toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ile İzKF Proje Danışmanı akademisyen Serhan Ada katıldı.

Soyer: ''Biz tüketen değil üreten bir şehir olmak istiyoruz''

İzmir' i sadece kültür tüketen değil kültür üreten bir şehir haline de getirmek istediğini belirten Soyer, '' Bu fonda heyecanlandığımız şey insanların hayallerini gerçekleştirmek.'' dedi.

İzmir’de yaşayan gençleri, sanatçıları heyecanlandırabilecek bir yarışma

Sağlam bir altyapısının olduğu İzKF projesinin üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Gelecek senelerde ayıracağımız kaynak daha da artacaktır. İzmir’de yaşayan gençleri, sanatçıları heyecanlandırabilecek bir yarışma yapacağız. En azından biz sanatçıların ürünlerini sunmasına meydan yaratıyoruz. İnsanlara alan açmamız gerek. Farklı ürünler bekliyoruz. Her bir başvuru başka bir disiplin ve sanat dalıyla olabilir” ifadelerini kullandı. 

İzmir çok tutarlı bir kültür politikası izledi

İzKF Proje Danışmanı akademisyen Serhan Ada, '' İzmir’in kendi içindeki ilişkilerini ve uluslararası ilişkilerini de etkileyecek bir şey. Başarılı olsun olmasın neden seçilip seçilmediği konusu başvuru sahiplerine gidecek. Devlet Türkiye’deki merkezi yönetim, belirli alanlarda kültüre fon veriyor özel sektör de genel olarak kendi yatırımlarıyla destekliyor. Yerel yönetimlerde bu şekilde işleyen şeffaf bir mekanizma yok” diye konuştu. 

Bu yılın teması “Döngüsel Kültür”

İzkF kapsamında düzenlenecek olan Sanatsal ve Kültürel Proje Fikri ve Kültürel Proje Uygulama Yarışması’nın bu seneki teması, 2021 yılında İzmir'de düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kültür Zirvesi'nde dünyadaki yaşamı yeniden canlandırmak için yeni bir kavram olarak geliştirilen “Döngüsel Kültür” olarak belirlendi. 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir