Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İzmir’den dünyaya yeni ihracat hamlesi

İzmir’den dünyaya yeni ihracat hamlesi

admin admin -

 

Farklı pazarların özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun, üstün performanslı motorlar tasarlayan ve üreten dünyanın önde gelen global şirketlerinden biri olan Japon devi Yanmar'ın Türkiye'deki tam iştiraki Yanmar Turkey, ülkemizi Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika'yı kapsayan geniş bir coğrafya için üretim, mühendislik ve lojistik üssü yapmak stratejisiyle yol alıyor.

 

İzmirden dünyaya açılıyor

Türkiye'de altıncı yılını kutlayan Yanmar Turkey, geniş ürün yelpazesi ile birçok farklı sektörde müşteri beklenti ve ihtiyaçlarına uygun çözümler sunuyor. Anahtar teslim enerji sistemleri çözümleri (Power EPC), endüstriyel motorlar, traktörler, tarım ekipmanları alanında hizmet veren Yanmar Turkey, ayrıca iş makinası ve endüstriyel makinalar için çevrimiçi kiralama platformu makinagetir.com ile de Türkiye’de makina kiralama sektörüne öncülük ediyor. 

 

Aynı zamanda, Türkiye'den dünyanın birçok farklı ülkesine ihracat yaparak ülke ekonomisine daha fazla döviz kazandırma ilkesiyle faaliyet gösteren Yanmar Turkey, Power EPC projeleri aracılığıyla Türkiye, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde doğalgaz, biyogaz, çöp gazı, rafineri flare gazı, hidrojen gibi çeşitli gazlarla çalışan kojenerasyon/trijenerasyon tesisleri ve yenilenebilir enerji santralleri konusunda çözümler sunuyor.

 

Yeni fabrika ile traktör üretim kapasitesi 3,5 kat arttı

Her geçen gün artan bir ivmeyle yatırımlarına devam eden Yanmar Turkey, tarım sektörü alanında da varlığını her geçen gün büyüterek traktör üretim kapasitesini 3,5 kat artıracak yeni fabrikasını geçtiğimiz günlerde İzmir’de hizmete açtı. 23 bin metrekarelik alanda kurulu Torbalı üretim tesisinin, şirketin Türkiye’deki pazar payını çift haneli rakamlara taşıması ve ihracat hacmini artırması planlanıyor. Yeni fabrika, Japon devi Yanmar’ın Türkiye’yi üretim, lojistik ve mühendislik üssüne dönüştürme hedefi yolunda önemli bir aşamayı ifade ediyor.

 

Türkiyeden Japonyaya ihracat

2025 yılı için hedefledikleri 2 milyar TL’lik ciroyu 2023 yılına çekerek kendilerine iddialı bir hedef koyduklarını belirten Yanmar Turkey Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, “Türkiye, Yanmar içindeki stratejik konumunu her geçen gün güçlendiriyor. Yanmar Turkey üretim gücüyle, başarılarıyla, müşteri portföyüyle takdir topluyor. 2022’de ciromuzun yüzde 40’ını ihracat hamlelerimiz oluşturdu. İhracat oranımızın da yüzde 65’i traktör ve tarımsal araç üretimi, yüzde 35’ini ise enerji sistemleri oluşturdu. 2024 yılında ise tarım ile enerji iş kollarımızın ihracatımızdaki payının yüzde 50-50 olmasını hedefliyoruz. Türkiye’den Japonya’ya giden tarım ekipmanlarının büyük bir bölümünü biz ihraç ediyoruz. Tarım iş kolumuza ek olarak endüstriyel motorlar, enerji sistemleri ve e-ticaret sektörlerinde çözümler sunuyoruz. 100 yılı aşkın üretim ve satış tecrübesine sahip Yanmar Holding şirketler grubu içerisinde en genç Yanmar firması olma özelliğini taşıyan Yanmar Turkey’nin, 10 yıl içerisinde Yanmar Avrupa’nın cirosunu geride bırakmasını hedefliyoruz" dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir