Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İzmit her okul ve veliye ulaşmaya çalışıyor

İzmit her okul ve veliye ulaşmaya çalışıyor

admin admin -

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ilkokul çağındaki çocuklara sağlıklı öğün sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Beslenme Saati projesini İzmit’teki tüm okullara yaymakta kararlı olduklarını söyledi

KOCAELİ (İGFA) – Gelir düzeyi düşük mahallelerde yer alan anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklara ara öğün desteği sunmak amacıyla İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Beslenme Saati projesi yeni eğitim öğretim yılında da devam ediyor.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eğitim malzemesi desteği için gittiği okullarda Beslenme Saati projesiyle ilgili velilere ve öğretmenlere bilgi vererek projenin tüm okullarda uygulanması için kararlı olduklarını belirtti.

Son olarak Fevzi Çakmak İlkokulu ve Leyla Atakan İlkokulu’nu ziyaret eden Başkan Hürriyet, artan ekonomik sorunlar karşısında her çocuğa günde en az bir öğün ücretsiz gıda sağlanması adına kararlı olduklarını söyledi. Hürriyet, “Enflasyon ve ekonomik zorluklar nedeniyle aileler geçimlerini sağlamakta zorlanıyor. Biz de her çocuğun en az bir öğün sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşması adına geçtiğimiz sene Beslenme Saati uygulaması başlatmıştık. Çocuklarımıza çok önem veriyoruz. O yüzden çocukların gıda ihtiyaçlarını karşılamak için bir sorumluluk aldık. Daha fazla çocuğa ulaşmak adına Milli Eğitim Müdürlüğü ile de protokol yapmak istedik. Fakat protokol bir türlü yapılamadı. Ama talep eden okullarda öğrencilere öğün desteği verebiliyoruz. Yemekleri, her aşaması denetimden geçen Aşevimizde üretiyoruz. Tamamen günlük ve taze, gıda mühendislerinin denetiminde hazırlanan yemekleri öğrencilere dağıtıyoruz. Yine Aşevimizde titizlikle üretilen kek ve limonataları öğrenciler gönül rahatlığıyla tüketiyor” diye konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir