Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Jeopolitik riskler baskı yaratmaya devam ediyor

Jeopolitik riskler baskı yaratmaya devam ediyor

admin admin -

Gazze’de hastanenin bombalanmasının ardından sorunların diplomasi ile aşılabileceğine ilişkin umutların azalması kaçınılmaz olarak risk iştahını da negatif etkiliyor. Bu kapsamda Ürdün, Mısır ve Filistin liderlerinin ABD Başkanı Biden ile olan görüşmesinin iptal edilmesi kısa vadede çözüm ihtimalinin çok kuvvetli olmadığını da gösteriyor. Biden’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmeden ise bölgede tansiyonu düşürecek somut bir sonucun çıktığını söylemek güç. Dolayısıyla haftanın son iki işlem gününe girilirken piyasaların karşı karşıya olduğu riskler hafiflemiş değil. Bu nedenle haber akışına hassasiyetin yüksek kalmaya devam edebileceğini ve bunun da varlık fiyatlarına volatilite olarak yansıyabileceğini düşünüyoruz.

 

TL: Eylül ayı başından bu yana sınırlı değer kayıpları gördüğümüz TL’de bu eğilim İsrail-Hamas savaşı ile etkisini sürdürüyor. Bu kapsamda USD/TL kurunun 28 seviyesinin de üzerini test etmeye başladığını görüyoruz. Ancak kurdaki hafif yukarı yönlü eğilimin hem makro hem de piyasa dinamikleri ile uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla TL’deki sınırlı kayıpların fiyatlamalar üzerinde anlamlı bir negatif etkiye yol açtığını düşünmüyoruz.

 

Borsa İstanbul: Borsa İstanbul’da son derece yüksek bir volatilite görüyoruz. Öyle ki hafta başındaki %2,2’lik kaybın hemen ardından aynı ölçekte yükseliş yaşanmış ve kayıplar telafi edilmişti. Ancak Gazze’de hastanenin bombalanmasının ardından risk iştahı yeniden daralırken endeks dün güne %2 civarında geri çekilme başladı. Günün devamında kayıpları azaltma çabası sonuç vermezken kapanış ise %3,36 oranında eksi ile yapıldı. Kısa vadede jeopolitik riskler varlığını sürdürdükçe bunun fiyatlarda dalgalanma yaratmaya devam edebileceğini düşünüyoruz. Teknik açıdan ise 7900 puanın önemini yüksek bulmaya devam ediyoruz. Bu seviyenin altında kalındıkça kısa vadeli görünümün bulanıklaşabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Endekste dolar bazında 280 dolar sınırına inilmesi de teknik açıdan riskleri artıran bir detay olarak öne çıkıyor.

 

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 8328.75 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8271, 8204, 8146 ve 8079 destek olarak izlenebilir. 8388, 8454, 8512 ve 8579 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

 

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 28.414 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 28.215, 27.988, 27.789 ve 27.5615 destek olarak izlenebilir. 28.613, 28.84, 29.039 ve 29.2665 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Kaynak ÜnlüCo

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir