Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kadınlardan pastacılık kursuna yoğun ilgi – Videolu Haber

Kadınlardan pastacılık kursuna yoğun ilgi – Videolu Haber

admin admin -

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde faaliyette olan pastacılık kursuna, ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Kursiyerler yaptıkları pastalarla ev ekonomilerine de katkıda bulunuyor.

Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezinde verilen kurslar hakkında bilgiler aktaran Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Fikret Vurucu, “Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezimizde Kadın, Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz bünyesinde Pasta Yapım ve Sunum Kursunu açtık. Bu kursumuz Yaşam Merkezimizde açılan ilk kurs değil daha önceden de faaliyette olan bir kurstu. Ancak 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden dolayı kursumuz biraz sekteye uğramıştı.

Kursumuzda kadınlarımızın verdikleri emekler takdire şayan, hem yöresel yemekler hem de pastacılık anlamında ciddi emekler sarf ediliyor. Bu konuda kursiyerlerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak kadınlarımıza destek olmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’mizde kursiyerlerimizin hazır giyim ve spor gibi başka alanlarda da hizmet aldığını görüyoruz. Bu anlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kursiyer Birgül Kırteke ise konuşmasında “Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde kursiyer olarak çalışıyoruz. Sabah saat 10.00’da geliyoruz ve öğlen 14.00’de evimize gidiyoruz. Bu süre zarfı içerisinde burada çok keyifli vakit geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sunmuş olduğu hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getirten Kursiyer Nazlı Demir, “Burada pastacılık üzerine çok güzel etkinlikler yapılıyor. Herkese burayı tavsiye edebiliriz. Evim, Çiğdem Tozkoparan Kadın Kültür ve Spor Merkezi’ne uzak olmasına rağmen burayı tercih ediyorum. Bizlere böylesine güzel bir imkân sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” kelimelerine yer verdi.

Kursiyer Turna Boran ise “Kursumuzdan çok memnunum, biz ev hanımlarına sunulan çok güzel bir yer. Burada çok güzel projeler yapıyoruz. Tabii tesisimizde sadece pastacılık kursu değil birçok kurs bulunuyor. Kursumuz özellikle depremden sonra bize psikolojik olarak çok iyi geldi. Kursiyerler olarak çok işler çıkarıyoruz. Bu tür projelerin Malatya’mızın birçok yerinde devam etmesini istiyorum. Kursiyerler olarak daha güzel projeler yapacağız. Burada emeği geçen herkese teşekküre ediyorum” şeklinde konuştu.

6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından böylesine kursların hem ekonomik hem de psikolojik destek sağladığını söyleyen Pastacılık Kursu Hocası Emine Özcan, “Pastacılık kursumuz 6 Şubat’ta yaşanan depremler öncesinde de vardı. Depremden belli bir süre sonra kursumuzu açtık. Kadınlarımıza destek olmak bir nebzede olsa depremin yarattığı psikolojik etkileri azaltabilirsek ne mutlu bize. Burada çok güzel etkinliklerimiz var. Tabii sadece pastacılık kursu değil spor, giyim, el sanatları gibi kurslarımız da mevcuttur. Gerçekten çok güzel bir ortamımız var. Böyle bir imkânı sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak : PHA

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir