Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Kahta’da tüm okullarda Şehitler için anma programları gerçekleştirildi

Kahta’da tüm okullarda Şehitler için anma programları gerçekleştirildi

admin admin -

Kahta’daki tüm okullarda bayrak töreni öncesinde gerçekleştirilen anma programında, teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan 9 asker için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Kahta’da yapılan anma etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “Bugün, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, ilimizde de 12 Ocak tarihinde gerçekleşen Pençe Kilit Harekatı’nda şehit düşen kahramanlarımızı anmak adına tüm okullarımızda bir program düzenledik. Bu anlamlı program, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve onların ailelerini minnetle anmak, onlara olan şükranlarımızı ifade etmek amacını taşımaktadır.”

Programın gençlere, vatan, millet ve bayrak sevgisi gibi temel değerleri aşılamak ve şehitlerin anısını yaşatmak adına önemli bir adım olduğunu belirten Başli, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Program, gençlerin vatanseverlik duygularını güçlendirmek ve milli değerlere sahip çıkmalarını teşvik etmek amacıyla bütün Türkiye’deki okullarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın çağrısıyla düzenlendi.

Kaynak : PHA

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir