Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kayseri’de 8’inci sınıf öğrencisi Azra, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu

Kayseri’de 8’inci sınıf öğrencisi Azra, belediye başkanlığı koltuğuna oturdu

admin admin -

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu 8’inci sınıf öğrencisi Azra Günal ve 2’nci Sınıf Öğrencisi Serenay Erdoğdu’ya devretti.

Hisarcık Fevzi Çakmak Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Azra Günal, Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Barışın tüm dünyayı kucakladığı, yeryüzündeki tüm çocukların eşit şartlarda olduğu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.”

Başkan Büyükkılıç’ın çocukların ve gençlerin gönlünde taht kurduğunu vurgulayan çocuk başkan Günal, okuduğu okul ve çocuklar için şu talimatları verdi:

“Kayseri’de eğitim kurumlarının desteklenmesinde emeklerini esirgemeyen sayın başkanıma desteklerin devam etmesini, eğitim öğretim gördüğüm okulun küçük bir köy okulu olduğunu belirtip, okulum ile ilgili eksiklerin giderilmesi için talimatlar vermek isterim. Bize emeklerini esirgemeyen kıymetli öğretmenlerimin dinlendikleri öğretmenler odasının tefrişatının yapılması, okulumuza en az 20 kişilik çok amaçlı salonun yapılması ve başkanımızdan bir gezi isteriz. Özellikle her Türk gencinin gezip görmesini istediği, milli, manevi değerlerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında önemli olduğunu düşündüğüm, Çanakkale Şehitliği’ne okulumuz öğretmen ve öğrencilerin katılacağı bir gezi istiyorum.”

Çocuk başkan Azra Günal’ın Çanakkale Gezisi talimatına yanıt veren Başkan Büyükkılıç, gereğinin yerine getirilmesi için talimatını ilgili birimlere verdiğini söyledi.

Daha sonra başkanlık makam koltuğuna oturan Cihangir Okulları 2’nci Sınıf Öğrencisi Serenay Erdoğdu isimli minik öğrenci de çocuklar için parklar, kütüphaneler istediğini, Kitap Fuarı ve Şenlikler için de Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir