Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kemer'de fırtına sonrası temizlik

Kemer'de fırtına sonrası temizlik

admin admin -

Kemer Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kemer’de yaşanan etkili fırtına nedeniyle ilçe genelinde başlattıkları çalışmayı aralıksız olarak sürdürüyor.

Fırtına nedeniyle yolları kapayan ağaç dallarını temizleyen belediye ekipleri, yıkılan reklam tabelalarını ve ağaçları da vinç yardımıyla kaldırıyor.

Gece saatlerinden itibaren sahada olan belediye ekipleri, fırtınanın zarar verdiği park, refüj ve yeşil alanlardaki ağaçları bulunduğu yerden kaldırarak temizliğini gerçekleştiriyor. Belediye ekipleri, çevreye herhangi bir zarar vermemesi ve yeniden kullanılması için ağaçların tepe taçlarının küçültülmesi ve kesim çalışmalarını da yapıyor.

Dere ağızlarında arazözlerle çalışma yapan belediye ekipleri, herhangi bir sel oluşmaması için mazgalların da temizliğini sağlıyor. Öte yandan fırtına nedeniyle kopan elektrik tellerinin, yetkililere sağlanan araç ve ekip desteğiyle onarımı gerçekleştiriliyor.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Yaşanan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ağaç devrildi ve dalları kırıldı. Bazı bölgelerde yollar trafiğe kapandı. Belediye ekiplerimiz gece saatlerinden itibaren teyakkuz halindeydi. Ekiplerimiz, ilçemizde hummalı bir temizlik çalışması başlattı. Devrilen ağaçları yerinden kaldırıyoruz ve kopan dalları temizliyoruz. Mazgalların temizliğinin yanı sıra dere ağızlarında da genişletme çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli davranmalarını rica ediyorum.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir