Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kendin Yap Dekorasyon Trendleri

Kendin Yap Dekorasyon Trendleri

admin admin -

 

Moda trendleri her geçen yıl biraz daha fazla değişir. Hazır alınabilecek pek çok dekorasyon ürünü bulunduğu gibi evde kendi kendinize de çeşitli tasarımlar elde edebilirsiniz. Kendin yap dekorasyon trendleri oldukça çeşitlilik gösterir. Aşağıda yer verilen maddeleri inceleyerek bazı dekorasyon trendleri hakkında fikir edinebilirsiniz.

 

  • Masanızı ve sehpanızı kendiniz yapabilirsiniz. Özgür tasarım anlayışının ev dekorasyonuna yansıdığı bu zamanda mobilyalarınızı takım almak zorunda değilsiniz. Mobilyalarınızı farklı mağazalardan, ikinci el dükkanlardan ve kendi eski mobilyalarınız arasından seçerek yaratıcı eşyalara sahip olabilirsiniz. Orta sehpa, yemek masası, sandalye gibi pek çok ürünü çeşitli malzemeler kullanarak kendiniz dekore edebilirsiniz. Çeşitli malzemelerin birleştirerek tekrar hazırlanmasında lehim makinesi ürünlerinden de faydalanabilirsiniz. Lehim havya ürünleri birçok malzemenin ısıtılarak birleştirilmesini sağlar. Bu sayede farklı dekorasyonlar elde edebilirsiniz.
  • Mobilyalarınızı boyayarak farklı bir dekorasyon elde edebilirsiniz. Kendin yap dekorasyon trendleri içerisinde en popüler olan boyama trendi, yaratıcı tasarımların oluşturulmasını sağlar. Ürünlerin renklerini değiştirmek için akrilik boya ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Akrilik boya ürünleri farklı renk seçenekleri ile birlikte gelerek özgür bir şekilde tasarım yapmanızı sağlar.
  • Portatif duvarlardan faydalanmak kendin yap projeleri içerisinde yer alan popüler yöntemlerden biridir. Açık planlı bir salona sahipseniz, paravan duvar tasarımı yapabilirsiniz. Dikdörtgen çerçeveler yaparak bunları menteşelerle birleştirebilirsiniz. Bunun için aynı zamandan bir marangozdan yardım alabilirsiniz. İstediğiniz malzemeler ile çerçeveleri kaplayarak paravan duvarlar elde edersiniz.
  • Aydınlatmayı değiştirerek dekorasyon trendlerini değerlendirebilirsiniz. Tavan lambalarını yeniden dekore etmek için çeşitli ürünler bulunur. Eski kumaşlar, cam kavanozlar, seramik kaseler, teneke kutular, renkli şişeler, ağaç dalları, hasır ipleri ve daha aklınıza gelebilecek pek çok malzeme ile yaratıcılığınızı kullanarak evinizi aydınlatabilirsiniz.

 

Daha pek çok yapılabilecek tasarım seçeneği mevcuttur. Vintage bir görünüm elde etmek için çeşitli ürünler ile farklı dekorasyonlar elde ederek yaşam alanınızı farklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

 

Yaşam Alanlarının Dekorasyonunu Değiştiren Yapıştırma Ürünler

Geniş ürün yelpazesi ile yaşam alanlarını dekora etmek için çeşitli seçenekler sunulur. Duvar sticker ürünleri son dönemin popüler dekorasyon seçenekleri içerisinde yer alır. Bu ürünler kullanılarak odalara farklı bir ambiyans katmak mümkün. Salondan mutfağa, çocuk odasından banyoya kadar her alan için farklı desende ve farklı renklerde birçok yapıştırma ürün bulunur. Yapıştırma dekorasyon ürünlerinin farklı boyutlarda üretilmesi de kullanım açısından çeşitli avantajlar sağlar. Bu sayede zevkinize hitap eden ve ortamla uyum içerisinde olan ürünleri geniş ürün seçenekleri içerisinde bulmanız mümkün olur. Bu ürünlerin boyutları, kalınlıkları, renkleri, temaları, desenleri, kaliteleri model ve markaya göre birbirlerinden farklılık gösterir. Farklı ihtiyaçlara ve zevklere hitap eden ürünleri tercih edebilirsiniz. Tasarım duvar kaplama ürünleri, tezgah kaplama ürünleri, yer kaplama folyoları, düz renkler ve dolap kaplama ürünleri, tezgah arası kaplama folyolar, masa kaplama folyoları yaşam alanlarındaki dekorasyonun yenilenerek değiştirilmesini sağlar. Aynı zamanda bu ürünleri evde kendiniz yapabilirsiniz. Farklı tasarımları ile birlikte öne çıkan ürünler, geniş kitlelerin beğenilerine hitap edecek niteliktedir.

 

Dekorasyon Fikirleri

Kendin yap dekorasyon fikirleri genellikle daha uygun bütçelerde planlanan ve daha az maliyet baz alan dekor aşamalarını kapsar. Özellikle evinize bambaşka bir hava katmak ve evinizi kişiselleştirmek için yaratıcı fikirlere ihtiyacınız olabilir. Bu kapsamda özellikle kendin tasarla, kendin yap kreasyonunda yaratıcı ve özgür bir tarz elde edebilirsiniz. Yaratıcı duvar süsleri, yenilenmiş mobilyalar, geri dönüşüm projeleri, yastık ve paspas yapımı, aydınlatma tasarımları, doğal malzemelerle dekorasyon, çerçeve ve fotoğraf düzenlemeleri, duvar rafı veya askıları kullanarak farklı alanlar oluşturabilirsiniz. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan bu ürünler kendinize özgü tarzınızı evinize yansıtmanızı sağlar.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir