Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kimpur BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer aldı

Kimpur BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer aldı

admin admin -

Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen Kimpur, sürdürülebilirlik performansıyla öne çıkan ve borsada işlem gören şirketlerden oluşan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini aldı. Refinitiv tarafından değerlendirmeye tabi tutulan, dünyadaki halka açık şirketlerle çevresel ve sosyal performansı kıyaslanan şirket, yaklaşık 500 kimya firması arasından 104.sırada yer aldı. Çevre kategorisinde aldığı 75 puan ile dikkat çeken Kimpur, sürdürülebilirlik alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Sürdürülebilirliğin iş yapış biçimi ve gelecek nesillere karşı sorumluluk açısından önemini vurgulayan Kimpur, doğayı koruyan ve sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olarak öncü bir rol üstleniyor. Çevresel ve toplumsal anlamda değer yaratmadan sürdürülebilir büyümenin mümkün olamayacağı yaklaşımıyla çalışmalarını sürdüren şirket, Borsa İstanbul’un BIST 100 Endeksi’nde yer alan şirketlerin sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları doğrultusunda oluşturduğu Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdi. Şirket, endeks için gerekli olan çevresel, sosyal ve yönetişim kategorilerinde belirlenen minimum 40 puanın çok üzerinde performans sergileyerek, genel puanını yaklaşık 70 puana çıkardı. Aynı zamanda Kurumsal Sosyal Sorumluluk (CSR) stratejisi de değerlendirilen şirket, 91 puan ile A+ performans gösterdi. Bu yüksek CSR strateji skoru, şirketin sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk konularındaki doğru yönlü stratejisini de ortaya koyuyor. Sürdürülebilirliği iş stratejisinin merkezine yerleştirdiğini bir kez daha gösteren Kimpur, çevresel, sosyal ve yönetişim konularında yüksek standartlar belirleyerek, paydaşlarına uzun vadeli değerler yaratmayı hedefliyor.

BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almanın şirketin sürdürülebilirlik performansındaki başarısının taçlandırılması açısından önemli bir adım olduğunu belirten Kimpur CEO’su Cavidan Karaca, “Kimpur olarak, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz ve bu alanda sürekli olarak kendimizi geliştirmeye odaklanıyoruz. Refinitiv tarafından değerlendirmeye alınan dünya genelinde yaklaşık 500 kimya şirketi arasında 104. sırada yer almak, bizim için büyük bir gurur kaynağı.  BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almamız, çalışmalarımızın takdir edilmesinin yanı sıra, geleceğe yönelik sürdürülebilir bir iş yapısı inşa etme hedefimize doğru ilerlediğimizi gösteriyor. 

Bu bağımsız değerlendirmeler, sürdürülebilirlik konusundaki çabalarımızın ve başarılarımızın önemli bir yansımasıdır. 

Çevresel ve toplumsal sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve bu sorumluluklarımızı yerine getirmek için sürekli olarak çalışıyoruz. İnovasyona dayalı ürün ve teknolojilerimizle müşterilerimize sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. Aynı zamanda, doğayı koruyan ve kaynakları verimli kullanan üretim süreçleri yürütüyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine de katkılarımızı sürdürerek toplumda olumlu bir etki yaratmayı hedefliyoruz. 40. Yılımızda 40 öğrenciye burs desteğinde bulunduk. Üniversite öğrencilerimiz ve genç yeteneklerimize olan desteğimize her yıl artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Amacımız, hem çevresel hem de toplumsal açıdan sürdürülebilir bir dünya yaratmak ve bu doğrultuda sektörümüzde liderliğimizi korumak.” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir Gelecek İçin Adım Adım

Kimpur, poliüretan sektöründe öncü bir firma olarak 40 yıllık deneyimi ve çevre ile topluma duyduğu sorumluluk anlayışıyla sürdürülebilirlik çabalarını artırarak devam ettiriyor. Sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirmenin sorumluluğunu taşıdıklarını ifade eden Kimpur Pazarlama ve Sürdürülebilirlik Direktörü Derya Esnaf, ‘’Responsible Care® ve UN Global Compact üyeliği, şirket olarak küresel sözleşmelerin ilkelerine olan bağlılığımızı ve sürdürülebilirlik hedeflerimize olan kararlılığımızı gösteriyor. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ile çevresel taahhütlerimizi pekiştirirken, çevre dostu uygulamalarımızı Gebze ve Düzce fabrikalarındaki GES tesisleri ile destekliyoruz. Üretim süreçlerimizde döngüsel ekonomiye katkı sağlayacak yenilenebilir ürünleri kullanarak sürdürülebilirlik çabalarımızı daha da artırıyor, geri dönüşüm konusunda uluslararası projeleri yakinen takip ederek, yurt içi ve yurt dışında iş birlikleri ile bu konudaki çalışmalarımızı ileriye taşıyoruz. Her yıl su ve karbon ayak izlerimizi hesaplayarak, bu etkileri azaltmak adına gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle çevre performansımızı optimize etme konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Ayrıca, karbon ayak izini azaltma adımları kapsamında Ege Orman Vakfı’na 10 bin fidan bağışlayarak İzmit’te bir hatıra ormanı oluşturduk. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve çeşitlilik ilkelerine olan bağlılığımızla, istihdam, ücret ve kariyerde fırsat eşitliği sağlama amacıyla çeşitli politika ve uygulamaları hayata geçiriyoruz.

Yeni LEED sertifikalı ofisimiz, çevre bilincini iş yapış biçimiyle harmanlayarak şirket kültürümüzü taçlandırıyor. Ayrıca, 2020 yılından beri yayınladığımız sürdürülebilirlik raporlamasına yeni bir soluk getirerek bu yıl yayınladığımız entegre raporda tüm fonksiyonlarımızı ve paydaşlarımız üzerindeki etkilerimizi bütünleşik bir şekilde ele aldık.’’ dedi.

Üretimini yaptığı poliüretan sistemler; ayakkabı, otomotiv, mobilya, yalıtım-inşaat ve ısıtma-soğutma sektörlerinde kullanılan Kimpur, faaliyet gösterdiği ve üretimini gerçekleştirdiği tüm alanlarda çevreye, topluma fayda sağlamak ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak amacıyla çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir