Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kozmetik sektörünün kalbi cosmoprof asya'da attı

Kozmetik sektörünün kalbi cosmoprof asya'da attı

admin admin -

KOZMETİK SEKTÖRÜNÜN KALBİ COSMOPROF ASYA’DA ATTI 

 

Kozmetik sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen Cosmoprof Asia 2023 Fuarı, 15-17 Kasım 2023 tarihleri arasında Hong Kong’da gerçekleştirildi. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından bu yıl 11’inci defa Türkiye milli katılım organizasyonu düzenlenen fuarı 60 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

 

Her yıl Hong Kong’da düzenlenen ve bu yıl 15-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Cosmoprof Asia 2023 Fuarı Türkiye milli katılım organizasyonu bu yıl 11’inci kez İKMİB tarafından gerçekleştirildi. Kozmetik sektöründe dünyanın en önemli fuarları arasında olan ve bu yıl 26’ıncı defa düzenlenen Cosmoprof Asia fuarını 60 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Türkiye’den milli katılım organizasyonu kapsamında 12 ve 2 bireysel olmak üzere toplamda 14 firmanın katıldığı fuar, bu yıl 2 bin 400’den fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı. 

 

T.C. Hong Kong Ticaret Ataşesi Dinçer Tatlıoğlu ve İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Adıyaman Türk kozmetik sektörüne yönelik ürünlerini tanıtan katılımcı firmaları ziyaret ederek başarılar diledi.

 

Adil Pelister: “2022 yılında kozmetik ürünleri sektöründe dünya ihracatından aldığımız payı yüzde 1’in üzerine çıkardık”

 

Cosmoprof Asia fuarının önemine dikkat çeken İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Cosmoprof Asia, kozmetik sektöründe dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu bağlamda katılımcı firmalar ve fuarı ziyaret edenler açısından verimli ve etkili bir fuar olduğu hakkında geri bildirim alıyoruz. Katılımcı firmalarımız fuarın pandemi öncesi dönemdeki ivmesini yavaş yavaş yakalayacağı yönünde görüşlerini iletti. Fuar, daha çok sektördeki profesyonellere hitap ediyor ve dünya çapındaki önemini önceki yıllarda olduğu gibi devam ettiriyor. 2024 yılında da söz konusu fuara Birliğimiz tarafından milli katılım organizasyonu düzenlenmesini planlıyoruz. Kozmetik ürünleri sektöründe ülkemiz 2022 yılında dünya genelinde ihracatta 23’ten 22’inci sıraya çıkarken, dünya ihracatından aldığı payı da yüzde 0,89’dan yüzde 1’in üzerine çıkardı. 2022 yılında kozmetik ürünleri sektörümüz 1,86 milyar dolar ihracat ve 1,71 milyar dolar ithalat gerçekleştirirken 150 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi. Son üç yıldır net ihracatçı konumda bulunan sektörümüzün bu yıl Ocak-Ekim döneminde toplam ihracatı 1,58 milyar dolar olarak gerçekleşti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,91 artış oldu. İKMİB olarak, ihracatta artış performansı gösteren sektörümüzü desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir