Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. MASKİ’den Muhtemel Taşkınları Önleme Tedbirleri

MASKİ’den Muhtemel Taşkınları Önleme Tedbirleri

admin admin -

Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri Gölmarmara ilçesi Başöğretmen Sabri Bulut Caddesindeki ana kanalizasyon hattında kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Ekipler hat içerisinde biriken katı atıklar ve yabancı maddelerden oluşan tıkanıklıkları temizleyerek oluşabilecek su birikintilerine karşı önlem aldı. Temizlik çalışmaları esnasında kanalizasyon hattından kağıt havlu, ıslak mendil, poşet, çuval, bebek bezi ve benzeri hatlara atılmaması gereken çöpler çıkarıldı.

İl genelinde mesai mefhumu gözetmeden kanalizasyon hatları ve yağmur suyu ızgaralarının temizlendiğini belirten Kanalizasyon Dairesi Başkanı Cem Çöllü, “Gölmarmara ilçemizde yarın itibariyle yağışlı hava öngörüldüğü için ekiplerimiz ana kanalizasyon hattında kapsamlı temizlik çalışması yaptı. Yaptığımız çalışmada kağıt havlu, ıslak mendil, poşet, çuval, bebek bezi, pet şişe ve molozlar gibi atıklar ile karşılaştık. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kanalizasyon hatlarını çöplük olarak kullanmamaları.  Bu durum hem çevre, hem de insan sağlığı açısından büyük tehlike oluşturmakta. Çöplerimizi Kanalizasyonlara değil çöp konteynerlerine atmamiz gerekiyor” dedi.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir