Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mısırlıoğlu: ″Ülkeyi bu hale getiren beyler hala üç maymunu oynamaya devam ediyor″

Mısırlıoğlu: ″Ülkeyi bu hale getiren beyler hala üç maymunu oynamaya devam ediyor″

admin admin -

Mısırlıoğlu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin değerlendirme yaptı. Kadınların toplumun huzurunu sağlayan önemli unsurlar olduğunu belirterek, "Şiddetin her türlüsünü kınıyorum." ifadelerini kullandı. Mısırlıoğlu, sözlü ve fiziki şiddete maruz kalan kadınlar için yasaların güçlendirilmesi ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomik zorluklar ve zincir marketlerin uygulamaları

Muhammet Mısırlıoğlu, ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, “Günümüzde artık her ortamda 7’den 70’e herkes ekonomi konuşuyor. Çocuklar bile artık geçim sıkıntısından bahseder oldu. Cefakar babaların evlerinde mahcubiyeti her geçen gün büyüyor. Babalar çocuklarına yetemediğini düşünüyor. Ama suç onların değil. Suç, çalışana emeğinin karşılığını vermeyende."dedi. Mısırlıoğlu, zincir marketlerin son kullanma tarihi yaklaşmış ürünleri düşük fiyatla satmasını eleştirdi. Hükümetin ekonomik politikalarını eleştirerek, "Ülkeyi bu hale getiren beyler hala üç maymunu oynamaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Yerel gündem ve belediye projeleri

Yerel yönetimlerin vaat ettikleri projeleri gerçekleştirememesini eleştiren Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi'nin Uzun Çarşı restorasyon projesini olumlu bir örnek olarak değerlendirdi.

Açlık ve yoksulluk verileri

TÜRK-İŞ tarafından açıklanan açlık ve yoksulluk verilerine dikkat çeken Mısırlıoğlu, Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi. Açlık sınırının 14 bin TL'yi aştığını belirten başkan, asgari ücretle geçinen bireylerin ve emeklilerin zor durumda olduğunu ifade etti.

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir