Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Önümüzdeki hafta yurt içinde gündem enflasyon

Önümüzdeki hafta yurt içinde gündem enflasyon

admin admin -

2 Kasım Perşembe günü yılın son Enflasyon Raporu Toplantısı gerçekleşecek. Seçim sürecinden sonra yeni ekonomi yönetiminin gerçekleştirdiği III. Enflasyon Raporu Toplantısında yıl sonu enflasyon tahmini %22,3'ten orta nokta %58'e revize edilmiştii. Hamas – İsrail gelişmeleri ile yükselen petrol fiyatlamalarının etkilerine ek olarak TCMB'nin yıl sonu enflasyonunda üst enflasyon beklentisini vurgu yapması ile enflasyon beklentisinde kısmi yukarı yönlü seyir görebiliriz. OVP'de enflasyon beklentisi yıl sonu %65 iken, TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'nin yıl sonu enflasyon beklentisi %68,01.

3 Kasım'da Ekim Ayı Enflasyon Verisi Açıklanacak

TÜİK tarafından 3 Kasım'da Ekim ayı enflasyon verisi açıklanacak. Ekim ayında aylık bazda %4, yıllık bazda ise %62,5 enflasyon beklemekteyiz. Kur tarafındaki yukarı yönlü hareket ile enerji fiyatlarındaki yükseliş enflasyonda önemli rol oynamaya devam edecek gibi gözüküyor.

Jeopoltiik Gerginlikler Risk İştahını Baskılıyor

İsrail – Hamas gerginliğinde hafta sonu haber akışlarının azalması ve kara harekatanın ertelendiği haberleri piyasaları rahatlatmıştı. BİST100'de haftanın ilk iki işlem günü %6,5'luk yukarı yönlü seyir izlenirken, Türkiye'deki siyasilerin yaptığı açıklamalarla Çarşamba günü endeks kazançlarını sildi. Ortadoğu gerginliğine ek olarak ABD ile İran arasındaki sürtüşme haberleri endişeleri artırdı. Savaşın büyümesini istemediklerini ifade eden ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen oturumda İran'a gözdağı verdi: "Herhangi bir yerde personelimize saldırırsa, ivedilikle ve kararlı bir şekilde savunmaya geçeriz" dedi.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir