Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Putin, Çin Merkez Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Zhang’ı kabul etti

Putin, Çin Merkez Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Zhang’ı kabul etti

admin admin -

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Moskova’da Çin Merkez Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Zhang Youxia’yı kabul etti.

Putin Rusya ile Çin arasındaki dostane ilişkilerin dünya ve bölge barışı ve istikrarının korunmasına yararlı olduğuna ve bu ilişkinin Soğuk Savaş sırasındaki ittifak ilişkilerinden tamamen farklı olduğuna dikkat çekti.

Putin “Son yıllarda ikili ekonomik ve ticari ilişkiler hızla gelişirken iki ülke arasında BM, Shanghai İş Birliği Örgütü, BRICS gibi çok taraflı platformlardaki sıkı iş birliği sürdürüldü. İki ordu arasında her alanı kapsayan iş birliğinde zengin sonuçlar alınırken bu iş birliği her iki ülkenin stratejik güvenliğinin korunması için son derece büyük önem taşıyor. Rusya Çin’le stratejik iletişimi güçlendirerek, pragmatik iş birliği seviyesini artırmaya, iki ordu arasındaki ilişkilerin derinlemesine gelişmesini hızlandırmaya devam etmeye hazır.” dedi.

Zhang Youxia görüşmede bu yıl içinde iki ülkenin liderleri arasında iki başarılı görüşme gerçekleştirildiğini ve bu görüşmelerde birçok önemli mutabakata varıldığını hatırlattı.

İki ordu arasındaki ilişkilerin, iki ülke arasındaki ilişkilerin ulaştığı yüksek seviyenin ve taşıdığı önemin bir göstergesi olduğuna işaret eden Zhang son yıllarda iki ordu arasındaki ilişkilerde güçlü gelişme eğilimi korunduğu gibi her alanı kapsayan iş birliğinde birçok başarıya imza atıldığını ifade etti.

Zhang Rusya’yla iki ülke liderleri arasında varılan mutabakat doğrultusunda somut adımlar atmaya, iki ordu arasındaki pragmatik iş birliğini daha da derinleştirmeye, iki ülkenin hak ve çıkarlarını ortaklaşa savunmaya, küresel ve bölgesel refah ve istikrarı korumaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir