Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. “Puzzle Of Anatolia", Kadim Anadolu'nun Unutulmaz Efsanelerini Birleştiriyor

“Puzzle Of Anatolia", Kadim Anadolu'nun Unutulmaz Efsanelerini Birleştiriyor

admin admin -

Anadolu efsanelerini çoklu sanat dallarıyla birleştirip, muhteşem ezgilerini global sanatçıların gözünden, müzik ve sanat ile tekrar günümüze taşıyan; “Puzzle of Anatolia” Puzzle Atlantis Picture ve Ru Art ortak projesi olarak sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

11 şehrin 11 efsanesini çoklu sanat dallarıyla birleştirip, sanat ve müziği dijital medya unsurları ile destekleyerek, 360 derece kültür- sanat içeriği üreten proje, katılımcılara unutulmaz bir deneyim kazandırıyor. 

Ağustos ayında ilk olarak Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’nde ve daha sonra Sümela Kültür Yolu Festivali’nde sanatseverlerle buluşan “Puzzle Of Anatolia”, bu kez Troya Kültür Yolu Festivali’nde yerini alıyor.

Sanatçı Ebru Ceylan’ın odağında bu kez Truva efsanesi var!

M.Ö. 500 yıllarında Agamemnon kumandanlığında Truva kentinde gerçekleşen ve kaçırılan Sparta Kraliçesi Helena’nın kocası Menelaos tarafından geri getirilmesi için açılan Truva Savaşı’nın sembollerinden oluşan ’Cesaret Kalkanı ve Cevher” adlı heykel enstalasyonu sanatçı Ebru Ceylan’ın proje özelinde tarihi savaşın stratejisinin önemini hatırlatmak adına uyarlandı. 

Sanatçı Ebru Ceylan’a ait olan ve Truva efsanesini konu alan ‘’Cesaret Kalkanı ve Cevher” adlı heykel enstalasyonu, 17 Eylül’e kadar Troya Kültür Yolu Festivali’nde sergilenecek.

Alaturca Club ve Cook Strumer sahne alacak!

 

Anadolu’nun kadim tarihi yaratılan enstelasyonlarla ilgi odağı olurken, müziğin evrensel dili de şehrin ortasına yeni bir atmosfer inşa etmeye devam ediyor. Geleneksel Anadolu ve modern elektronik alt yapılarıyla Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde konserlere devam eden Alaturca Club ile melodik mükemmel bir karışım sunan Cook Strumer, “Puzzle of Anatolia” projesi kapsamında Troya Kültür Yolu Festivali’nde müzikseverlerle buluşuyor.

10 Eylül’de ücretsiz olarak Çanakkale Kordon’da gerçekleşecek konserlerde, ilk olarak 21.30’da Cook Strumer ve sonrasında 22.30’da Alaturca Club sahne alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir