Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sabancı Üniversitesi Öğrencileri Hatay'ı Ziyaret Etti

Sabancı Üniversitesi Öğrencileri Hatay'ı Ziyaret Etti

admin admin -

Sabancı Üniversitesi Öğrencileri Hatay’ı Ziyaret Etti

 

Sabancı Üniversitesi öğrencileri, 2023-24 Akademik Yılı itibarıyla hayata geçen “Afet Farkındalığı ve Yardım Yönetimi” dersi kapsamında Hatay’ı ziyaret etti. Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile bir araya gelen Sabancı Üniversitesi öğrencileri, ayrıca Örnek Evler ve Enerjisa Konteyner Kenti kamp alanlarında depremzedelerle görüşmeler gerçekleştirdiler.  

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından afet risk yönetimi ve müdahale yöntemleri konusunda çok sayıda seminer ve bilinçlendirme çalışması gerçekleştiren Sabancı Üniversitesi, 2023-24 Akademik Yılı itibarıyla Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde başlattığı “Afet Farkındalığı ve Yardım Yönetimi” dersi kapsamında Hatay’ı ziyaret etti. 

“Afet Farkındalığı ve Yardım Yönetimi” dersini alan öğrencilerin katıldığı, Sabancı Vakfı, Enerjisa ve TEMSA tarafından desteklenen ziyaret programında Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Enerjisa Konteyner Kenti ve Örnek Evler projesi yer aldı.

2023-24 döneminde eğitim faaliyetlerine başlayan Enerjisa Hatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile bir araya gelen Sabancı Üniversitesi öğrencileri, okuldaki imkanlarla ilgili bilgi aldılar. Enerjisa Konteyner Kenti ve Örnek Evler projesi ziyaretlerinde de depremzedelerle görüşmeler gerçekleştiren öğrenciler, deneyim ve çıkarımlarını “Afet Farkındalığı ve Yardım Yönetimi” dersi kapsamında değerlendirerek afet hazırlık planlamalarına yansıtacaklar.  

Öğrencilerde hem profesyonel hem de kişisel anlamda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen “Afet Farkındalığı ve Yardım Yönetimi” Dersi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raha Akhavan, “6 Şubat depremlerinden ders çıkarmak ve geleceğe dönük afet planlarında geçmiş deneyimleri göz önünde bulundurabilmek çok önemli. Hatay ziyaretimizde, öğrencilerimizin, yaşanan felaketin sonuçlarını yerinde görmelerini ve depremzedelerle görüşerek deneyimlerden çıkarımlarda bulunabilmelerini sağladık.   Hedefimiz, öğrencilerimizi, toplumda, ailelerinde ve bulundukları ortamlarda afet farkındalığı ve hazırlığı konusunda birer elçi haline dönüştürmek” açıklamasında bulundu. 

Ziyaret kapsamında, ayrıca, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Toker, EnerjiSa Konteyner Kent’te yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Bu toplantıda, sosyal imkanları genişletmeyi ve kadınları inisiyatif almaya teşvik ederek depremzedelerin yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen projeler geliştirmeleri amaçlandı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir