Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Yeşil İnovasyon Yarışması Düzenliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Yeşil İnovasyon Yarışması Düzenliyor

admin admin -

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mezopotamya Living Lab tarafından yürütülen 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Harran Üniversitesi ile Genç STEM Eğitim ve Araştırma Derneği katkılarıyla desteklenen 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması başvuru süreci 01.10.2023 tarihi itibariyle başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi, gençlerin sürdürülebilir çevre ve yeşil teknoloji alanlarında yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması’nı düzenliyor. 1 Ekim 2023 tarihinde başlayan başvurular 15 Aralık’a kadar devam edecek.

Yarışma, gençlerin bilim ve teknoloji alanlarındaki bilgi ve becerilerini artırmayı ve çevresel sorunlara çözüm üretmeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis, Siirt ve Şırnak illerinde öğrenim gören İlkokul (3-4. sınıf), ortaokul ve lise öğrencileri, www.gapyesil.org adresi üzerinden online olarak başvurabilirler.

Seçilen takımlar, 25.000 liraya kadar malzeme desteği ve uzman mentor rehberliğinde projelerini geliştirebilecekler.

Hackathon sürecinde, alanlarında uzman kişiler tarafından girişimcilik üzerine keynote konuşmaları gerçekleştirilecek. Bu konuşmalar, gençlerin girişimcilik ruhlarını keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bilimin Güneşi Şanlıurfa’dan Doğacak” mottosuyla çıktığımız bu yolda; vizyonumuz gençlerimizin teknoloji ve inovasyon alanında dünyadaki tüm gelişmelerden haberdar olmasını, eğitim ve uygulama alanlarına sahip olmasını sağlamaktır. Göreve geldiğimiz anda Mezopotamya Living Lab Merkezimizi kurduk o günden bugüne faaliyette olan merkezimizle nice başarılara imza attık, Şanlıurfa’mıza Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın elinden “Bilim, Teknoloji ve Girişimcilik Ödülü”nü, Doğunun İncileri ödül töreninde en verimli İnovasyon Merkezi ödülü ile TEKNOFEST Türkiye ikinciliği gibi ödüller kazandırdık. Bununla beraber 10 binlerce gencimize çeşitli yazılım ve tasarım eğitimleri verdik, etkinlik, fuar ve yarışmalarda şehrimizi temsil edip çeşitli ödüller kazandırdık. Şehrimizi İnovasyon şehirleri arasına yazdırmayı başardık Bürüksel merkezi ENoLL’ üyesi olmaya hak kazandık. Yarışmayla ilgili olarak; “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, sürdürülebilirlik ve yeşil inovasyonun altını çiziyoruz. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması’yla bölgemizin gençlerine sunduğumuz bu değerli platform, Şanlıurfalı gençlerimize ve bölgeye büyük katkılar sağlayacak. Şehrimizin gençlerini desteklemek ve onların yeşil inovasyonda lider olmalarını amaçlıyoruz

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir