Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Siyasilerden Sarıkamış Harekatı’nın yıl dönümü için mesaj

Siyasilerden Sarıkamış Harekatı’nın yıl dönümü için mesaj

admin admin -

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yayımladığı mesajda “Sarıkamış bir ağıttı, 109 yıl önce yakılan. Hala dilden dile söylenen… Sarıkamış, kahramanlarımızın en zor şartlarda bile ‘önce vatan’ diye haykırışının timsaliydi. Onlar kar çiçekleriydi. Hala yüreğimizin en müstesna yerinde duruyorlar. Sarıkamış şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mesajında “Sarıkamış Harekatı’nın 109. yılında vatan uğruna şehit olan kahraman askerlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın mesajı şu şekilde:

“’Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda.’ Sarıkamış Harekatı’nın 109. yıl dönümünde cennet vatanımız uğruna şehit düşen kahraman askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yayımladığı mesajda “Sarıkamış Harekatı’nın 109. yıl dönümünde aziz vatan toprağı uğruna şehit düşen kahraman Mehmetçiğimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadesine yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un mesajı şöyle:

“Cennet vatanımız için Allahu Ekber Dağları'nda şehadete yürüyen kahraman ecdadımızı, Sarıkamış Harekatı’nın 109. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sarıkamış Harekatı’nın 109. yıl dönümünde, korkusuzca şehadete yürüyerek kardan kefenlere bürünen Sarıkamış şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim mekanlarını cennet, makamlarını ali eylesin.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin ise mesajı şu şekilde:

“’Sarıkamış yaramdır, borandır Sarıkamış, Sarıkamış ayazdır, destandır Sarıkamış, Sarıkamış evlattır tam doksan bin…’ Sarıkamış şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir