Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sönmez: ″Kadınlar ve gençlerin ekonomiye katılımı arzu ettiğimiz seviyede değil″

Sönmez: ″Kadınlar ve gençlerin ekonomiye katılımı arzu ettiğimiz seviyede değil″

admin admin -

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) desteğiyle bu yıl 15’incisi düzenlenen Rekabet Kongresi, “İkinci Yüzyılın Sektörleri” ana temasıyla gerçekleşti.

TÜRKONFED olarak iş dünyasına rehberlik etmeye devam ettiklerini belirten Sönmez, "İlk yüzyılımızın mirasçıları olarak ikinci yüzyılımızdaki sorumluluklarımızın da farkındayız. Önümüzdeki yüzyılda vereceğimiz mücadele ilk yüzyılımızdakinden daha kolay değildir. İş dünyasına rehberlik etmeye devam ediyoruz. TÜRKONFED olarak bizler Türkiye’nin ikinci yüzyılına yönelik ortak bir hayal kurduk. Yaşamda, eğitimde, kariyerde istihdamda ve ekonomide kadın erkek genç yaşlı farketmeksizin 81 ilimizin tamamında yaşayan insanlarımızın eşit fırsatlara sahip olduğu bu hayalimizi dijital dönüşüm yeşil dönmüşüm ve toplumsal dönüşüm olarak ifade ettiğimiz vizyonumuzla ülkemizin her köşesinde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

TÜRKONFED, Başkanı Süleyman Sönmez, kadınların ve gençlerin ekonomiye katılımının beklenilen seviyede olmadığını söyledi.

Sözmez açıklamasında şunları kaydetti:

"Finansmana erişim anketimizin 3. Çeyrek sonuçlarında her 10 işletmeden 7’si finansmana erişimin genel olarak zorlaştığını söylerken yalnızca 3’ü geçmiş döneme göre değişmediğini söylüyor.  Dijital dönüşümü ve dijital ayak izimizi büyüterek yeşil dönüşüme karbon ayak izinimizi azaltarak toplumsal dönüşümüde fırsat eşiliği temelinde kadınların ve gençlerin ayak izlerinin güçlenmesiyle ulaşabiliriz."

 

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir