Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sukay Tıbbi Aromatik Parkı, Şanlıurfa’ya Eşsiz Bir Katkı Sağlayacak

Sukay Tıbbi Aromatik Parkı, Şanlıurfa’ya Eşsiz Bir Katkı Sağlayacak

admin admin -

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi, Bilim merkezi, Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü ve GAP SUKAY tesislerinin yer aldığı bölgede 80 bin metrekarelik alanda devasa park çalışması başlatan kente yeni bir yeşil alan daha kazandırıyor.

Zemin hazırlama ve çevre düzenlemesiyle tamamlanan parkta ağaç dikimi yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi fidanlıklarında yetiştirilen 15 Bin adet Tıbbi Aromatik Bitki, her mevsim yeşil ve iğne yapraklı formda bulunan 195 Adet İbreli ağaç, 1575 Adet Çalı grubu, 910 Adet yapraklı ağaç ve mevsimlik çiçekler de toprakla buluşturuldu. Vatandaşların spor yapabilecekleri kauçuk zeminli yürüyüş yollarının tamamlandığı parkta kamelya ve sosyal donatılar yerleştirildi.

80 bin metrekare arazi üzerine inşa edilen park yemyeşil doğası, tertemiz havasıyla adeta bir botanik bahçeyi andıracak. Park içerisinde Tıbbi Aromatik Bitki üretimi gerçekleştirilecek. Ayrıca parkta bisiklet ve yürüyüş yolu, spor alanları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, oturma grupları gibi alanlar yer alıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir