Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Magazin
  4. »
  5. Sümela ve Palandöken Kültür Yolu Festivallerinde ünlü yağmuru

Sümela ve Palandöken Kültür Yolu Festivallerinde ünlü yağmuru

admin admin -

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nde 19-27 Ağustos tarihlerinde eş zamanlı olarak başlayan Trabzon Sümela Kültür Yolu Festivali ve Erzurum Palandöken Kültür Yolu Festivali olarak tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon ve Erzurum’da festivaller kapsamında Bengü, Mehmet Erdem ve Rubato, 100. Yıl Marşları, Alişan, Yavuz Bingöl, Fatma Turgut , Motive , Ferhat Göçer gibi ünlü isim ve gruplar konser verdi. 

İKİ GÜNDE İKİ ŞEHİRDE BENGÜ RÜZGARI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Sümela Kültür Yolu Festivali’nin açılış konserinde 19 Ağustos’ta Trabzon Fuar Merkezi’nde ünlü sanatçı Bengü sahnedeydi. 85 bin Trabzoluyu coşturan Bengü, Trabzon’un ertesi günü soluğu Erzurum’da aldı. Bu kez Palandöken Kültür Yolu Festivali için sahneye çıkan Bengü’yü Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nda 62 bin kişi coşkuyla dinledi. 

 

BİRAZ HÜZÜN BİRAZ EĞLENCE

Bir sonraki akşam Trabzon’da Rubato ve Mehmet Erdem peş peşe sahne aldı…  Alanı dolduran 57 bin kişi, Rubato grubu ve Mehmet Erdem şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. Kimi zaman hüzünlü şarkılarla duygulandıran sanatçılar kimi zaman hareketli şarkılarla eğlendirdi. 

 

 100. YIL MARŞLARI İLK KEZ TRABZON’DAN YÜKSELDİ

Sümela Kültür Yolu Festivali’nin üçüncü gününde Trabzon Fuar Merkezi’nde 100. Yıl Marşları konserinde ünlü sanatçılar Metin Özülkü, Ömür Gedik, Hande Ünsal, Gökhan Tepe, Ferda Anıl Yarkın ve Güliz Ayla Trabzon halkına unutulmaz bir akşam yaşattı. Konser öncesi düşüncelerini paylaşan sanatçılar, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100. Yıl Marşları adını verdiğimiz konserimizi ilk olarak Trabzon’da düzenlediğimiz için çok heyecanlıyız. Diğer illerde de sahneye çıkmak için sabırsızlanıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bu projemizde bize verdikleri desteklerden ve bizi Trabzon’un güzel insanlarına kavuşturdukları için çok teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı. 

 

 TRABZON MOTİVE OLDU

Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında; Trabzon Fuar Merkezi’nde rapci Motive müzikseverlerle bir araya geldi. Trabzonlu müzikseverler Motive’yi izleyebilmek için konser alanını hınca hınç doldurdu. Konser alanının dışına taşan ilgi, şehirde kilometrelerce insan kuyruğu oluşturdu. Sanatçı, bugüne kadar Trabzon’daki en kalabalık seyirci rakamına ulaşan konserlerden birine imza atarken, konsere katılan 100 bin kişi hep bir ağızdan Motive’nin şarkılarını seslendirdi. Sahne sonrası konuşan Motive, “Karadeniz bölgesinde ilk konserimiz, bu nedenle çevre illerden gelen dinleyicilerimiz de oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının organize ettiği konserde böyle bir ilgiyle karşılaşmak bizim için çok mutluluk verici. Herkese teşekkür ediyoruz” yorumunu yaptı. 

 

SÜMELA’DA FATMA TURGUT COŞKUSU

Sümela Kültür Yolu Festivali’nin beşinci gününe 104 bin kişinin katıldığı Fatma Turgut konseri damga vurdu. Sümela Kültür Yolu Festivali kapsamında; Trabzon Fuar Merkezi’nde ünlü sanatçı Fatma Turgut sahneye çıktı. Fatma Turgut’u 104 bin kişi izledi. Sahne öncesi soruları yanıtlayan Turgut, “Her sahne öncesinde ilk kez sahneye çıkıyormuş gibi heyecanlanıyorum. Bu heyecanı kaybetmeyi hiç istemiyorum bu heyecan bana iyi geliyor. Beni burada seyirciyle buluşturan Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” yorumunu yaptı.   

 

ERZURUM’DA KONSER ÇOŞKUSU 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin çoşkusu sadece Trabzon’u değil 19-27 Ağustos tarihlerinde tüm Erzurum’u da sardı. Palandöken Kültür Yolu Festivalinin açılış konserini vermek için akşam saatlerinde sahneye çıkan ve Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşatan isim Ferhat Göçer’di.Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nı dolduran  45 bin kişi, herbir ağızdan Göçer’e eşlik etti. Göçer, “Bu gece muhteşemsin Erzurum,Kültür ve Turizm Bakanlığına bu muhteşem festival için teşekkür ediyorum’ dedi

 

 86 BİN KİŞİ ALİŞAN’I COŞKUYLA İZLEDİ

Palandöken Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü akşamında Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nda sanatçı Alişan, Erzurumlular ile buluştu. 86.000 kişinin katılımıyla gerçekleşen konser Alişan’ın sevilen şarkılarıyla başlayıp Erzurum’un yöresel şarkılarıyla son bulurken, Erzurum halkının Alişan’a olan sevgisi gözlerden kaçmadı. 

 

AŞIKLARIN, DADAŞLARIN, İBRAHİM ERKAL’IN ŞEHRİ ERZURUM 

Palandöken Kültür Yolu Festivali kapsamında Erzurum Miting ve Etkinlik Alanı’nda düzenlenen konserde sanatçı Yavuz Bingöl sahnedeydi. Yavuz Bingöl 1985 yılında 15 ay askerliğini Erzurumda yaptığını, şehrin ekmeğinden suyundan içtiğini, bundan dolayı da Erzurum’un kendisi için çok özel bir yeri olduğunu belirtti. Aşıkların, dadaşların, İbrahim Erkal’ın şehri Erzurum’a, halkına sevgilerini ve saygılarını iletirken; kendisini yıllar sonra Erzurum halkıyla biraya getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkürlerini iletti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir