Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türk Eğitim Vakfı'ndan Başkan Topaloğlu'na Ziyaret

Türk Eğitim Vakfı'ndan Başkan Topaloğlu'na Ziyaret

admin admin -

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Antalya Şube Başkanı Arzu Aslan Kartal, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu makamında ziyaret ederek, “Okutan Belediyeler” projesi hakkına fikir alışverişinde bulundu.

TEV Antalya Şube Başkanı Kartal, TEV olarak 56 yıldır Türkiye’de eğitime hizmet verdiklerini belirterek, “Okutan Belediyeler” projesi hakkında bilgi verdi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun eğitim alanında yaptığı başarılı projeleri yakından takip ettiklerine değinen Kartal, Başkanımızın eğitim alanında yaptığı çalışmalar çok başarılı. Türkiye’de birçok belediyeye de örnek oluyor. TEV olarak “Okutan belediyeler” projesi yapıyoruz ve Türkiye’de birçok belediye ile iş birliği yaptık. Bu projeye Kemer Belediyesi’ni de dahil etmek istiyoruz. Bu proje daha önce Antalya’da yapılmadı. İlk olarak eğitim alanında adından sıkça söz ettiren Kemer Belediyesi’nin yapmasını istedik. Başkanımız projeye çok olumlu yaklaştı. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Topaloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kemer Belediyesi olarak eğitime yaptıkları hizmetlerden bahsetti.

“Okutan belediyeler” projesini çok anlamlı ve değerli bulduğuna işaret eden Başkan Topaloğlu, “Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Projede yer almak bizi mutlu eder. Bir ön çalışma yapacağız. Eğitimin her alanında Kemer Belediyesi’nin adını yükseltmeye devam edeceğiz. Ana sınıfından 8’inci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak karşılıyoruz. İlçemizdeki 1400 lise öğrencisini C plakalı araçlar ücretsiz taşıyoruz. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursumuzda 400 öğrencimize ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu veriyoruz. Geçen sene 925 üniversite öğrencisine ayda 700 lira burs verdik ve bu sene 1000 öğrenciye ayda 1500 lira burs desteği vereceğiz. Kemer Belediyesi olarak eğitime harcadığımız para 70 milyon lira. Eğitimin olmadığı hiçbir yerde başarı olmaz. Elbette okutan belediyeler projesinin içerisinde de olmak isteriz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir