Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türkiye’nin alanında uzman bilim insanları Adıyaman’a geliyor

Türkiye’nin alanında uzman bilim insanları Adıyaman’a geliyor

admin admin -

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adıyaman Genel Sekreteri Ufuk Bayır, TMMOB Adıyaman İl Koordinasyonu tarafından 27 Ocak’ta, “Depreme Dirençli Kent” temasıyla bir sempozyum düzenleneceğini ve alanında uzman bilim insanlarının bu sempozyumda bildiri sunacağını açıkladı.

Yüksek Harita Mühendisi ve TMMOB Adıyaman Genel Sekreteri Ufuk Bayır, son dönemde sıkça önemli toplantı ve konferanslara ev sahipliği yapan Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek sempozyumun ilk bildirisinin, Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Jeodezi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Haluk Özener tarafından sunulacağını kaydederken, Prof. Dr. Özener’in, “Rasathane-i Amire’den Kandilli Rasathanesine Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz” başlığıyla bir sunum yapacağını aktardı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un da “Cumhuriyetin 100. Yılında Deprem Gerçeği” başlıklı sunumda bulunacağını bildiren Bayır, TMMOB adına TMMOB Adıyaman İl Koordinasyon Kurulu tarafından 27 Ocak 2024 tarihinde Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Depreme Dirençli Kentler” ana temasıyla düzenlenecek 1. Adıyaman Kent Sempozyumu’na konuya iligi duyan tüm paydaşları ve vatandaşları davet ettiklerini ifade etti.

1. Adıyaman Kent Sempozyumu’na katılacak bilim insanları ve sempozyum programı şu şekilde:

09:30 – 10:00 Açılış konuşmaları

10:00 – 10:45 Prof. Dr. Haluk Özener (Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Jeodezi Anabilim Dalı)

“Rasathane-i Amire’den Kandilli Rasathanesine Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz”

11:00 – 11:45 Prof. Dr. Şükrü Ersoy (Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Geoteknik Dalı)

“Cumhuriyet’in 100. Yılında Deprem Gerçeği”

12:00 – 12:45 Prof. Dr. Tolga Çan (Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü)

“Doğa Kaynaklı Afetlere Hazırlıklı Olmada Afet Mevzuatı”

12:45 – 13:30 Öğle arası

13:30 – 14:15 Prof. Dr. Erdem Canbay (Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü)

“Deprem Felaketinin Sebepleri”

14:30 – 15:15 Prof. Dr. Sinan Mert Şener (İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü)

“Dirençli Yerleşmeler ve Acil Durum Odaklı Planlama”

15:30 – 16:15 Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu (İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü)

“Yeniden Yapılanma Sürecinde Kentler ve Dirençlilik”

Kaynak : PHA

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir