Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Umudu paylaşıyor, engelleri birlikte kaldırıyoruz

Umudu paylaşıyor, engelleri birlikte kaldırıyoruz

admin admin -

Gebze Engelsiz Yaşam Merkezini inceleyen Başkan Büyükakın, “Bu projeyle engellerin kaldırılması ve potansiyellerin açığa çıkartılmasını amaçlıyoruz” dedi.

 Kocaeli’nde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak ve onlara destek olacak bir merkez oluşturmak için proje çalışması talimatını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, inşası hızlı bir şekilde devam eden Gebze Engelsiz Yaşam Merkezinde inceleme yaptı. 393 bin metrekare alana yapılan Gebze Millet Bahçesi’nin içerisinde olan Engelsiz Yaşam Merkezi, 6800 metre are alan içerisinde yaklaşık maliyeti 98 Milyon TL’yi bulan bütçesiyle şehrin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.  Kocaeli’nde Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi gibi çok önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, Gebze’deki bu örnek projeyle de engelli vatandaşlarımız ve bakımlarını yapan aileler için önemli bir hizmet sunacak. Projeyi yerince inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Biz aslında bu projeyle engellerin kaldırılması veya en aza indirilmesi ve bu sayede potansiyellerin açığa çıkartılmasını amaçlıyoruz. Aynı zamanda her engelin arkasında bir yeteneğin olduğuna da inanıyoruz. Biz bu yeteneklerin çıkartılması içinde çalışacağız” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER SUNULACAK

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan’ın da yer aldığı incelemede, projenin son durumu hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Projemiz tamamlandığında hidroterapi havuzları, gündüz bakım birimleri, özel eğitim sınıfları, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri, spor ve aktivite salonları, kültürel ve sanatsal gelişim akademileri, kütüphaneler ile dinlenme ve sosyal alanlar da bulunacak” açıklamasını yaptı.

“MAKSİMUM SEVİYEYE ÇEKİLECEK”

Projeden zihinsel engelli, down, otizm tanılı, bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli, süreğen engel gruplarındaki tüm engelli bireyler yararlanabilecek. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık’ın da yer aldığı incelemede, “Burada engelli yavrularımız, gençlerimiz, kardeşlerimiz ihtiyaç duyacakları hizmetleri alabilecekler” diyen Başkan Büyükakın, “Uzman ekiplerimiz engelli bireylerimize ve ailelerine yardımcı olacaklar. Bu projeyle özel vatandaşlarımızın potansiyellerinin ve yaşama kalitelerinin maksimum seviyeye çekileceğine inanıyoruz. Aynı zamanda ailelerimize de destek sağlayarak onların da yaşamlarına kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz. Aslında biz umudu paylaşıyor, engelleri birlikte kaldırıyor ve ailelerimize de destek olmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir