Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. UYKSEF Genel Başkanı Süleyman Kocabıyık, “Uzaktan eğitimle yakın koruma olunmaz”

UYKSEF Genel Başkanı Süleyman Kocabıyık, “Uzaktan eğitimle yakın koruma olunmaz”

admin admin -

Birçok kişinin ilgisini çeken yakın korumalık mesleğini icra edebilmek için kapsamlı bir eğitimden geçmek gerekiyor. Emniyet ve istihbarat birimleri dışında bu eğitimleri veren bir devlet kurumun olmaması, koruma olmak isteyenlerin arayışa girmesine kapı açıyor. 

Uluslararası Yakın Koruma Savunma Eğitim Federasyonu (UYKSEF) Genel Başkanı Süleyman Kocabıyık, “Tarihte muhafızlık, bugün ise yakın korumalık olarak adlandırılan bu mesleği icra etmek için sıkı bir eğitimden geçmek gerektiriyor. Biz de bu mesleğin profesyonel anlamda yapılabilmesi ve belgelendirilmesi için uzun yıllara dayanan dövüş sanatları tecrübemizden hareketle 2019’da ilk adımı attık. Bugün 15 ülkede resmi temsilcisi bulunan Uluslararası Yakın Koruma Savunma Eğitim Federasyonu’nu kurduk. Şu an İstanbul ve Ankara’da eğitim veriyoruz. Öte yandan mesleğin itibarının korunması için de çalışmalar yürütüyoruz. En büyük mücadeleyi ise sahte belgeler dağıtan, online eğitimle bu mesleğin yapılabileceğini iddia eden kişilere karşı veriyoruz” dedi. 

“Dünya starlarına koruma yetiştiriyoruz”

UYKSEF Genel Başkanı Süleyman Kocabıyık, “Bu alanda 27 yılımı doldurdum. Süreç boyunca sektörün her alanına nüfuz etme şansı yakaladım. Ben ve ekibim edindiğimiz tecrübeyle birçok tanınmış isme hizmet verme şansı yakaladık. 2011’den bugüne kadar aralarında Paris Hilton, Kevin Costner, Ronaldo, Okhaca, Madonna, Inna ve Gheorghe Hagi gibi isimlerin de bulunduğu 30’dan fazla dünya starının korumalarını yetiştirdik” diyerek sözlerine şunları ekledi:

“Kurulduğumuz ilk yıllarda İzmir’de toplam 100 metrekarelik küçük bir yerimiz vardı. Bugün geldiğimiz noktada ise İstanbul’da, yatakhaneli, 40 kişilik bir konferans salonu, 30 kişilik bir spor salonu bulunan bin 200 metrekarelik bir tesisimiz var. Aynı donanıma sahip Ankara’daki tesisimiz de 700 metrekarelik bir alanı kaplıyor. 5 yıl içinde Adana ve İzmir’de 2 ayrı merkez açmak ve Ankara’da açık bir eğitim poligonu kurmak istiyoruz. Aylık 70 civarındaki öğrenci kapasitemizi de 200 kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin çok büyük kısmı askeri personellerden, bir kısmı da sivillerden oluşuyor.”

“Uluslararası geçerliliği olan belge veriyoruz”

UYKSEF Genel Başkanı Süleyman Kocabıyık, “Bizi diğerlerinden ayıran 2 önemli özellik var. Birincisi verdiğimiz eğitimin içeriği, ikincisi ise belgemizin geçerlilik gücü. Eğitimlerimizde, meskun mahal, suikast önleme, öncü ve artçı istihbarat, kişi koruma ve kaçırma, saldırı altında VIP koruma, motorize koruma ve SMK Self Defans gibi birçok kritik konuyu işliyoruz. Eğitim sürelerimiz 4 gün ile 13 gün arasında değişiyor. Verdiğimiz belgeler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Yönetim Bilgi Sistemi’ne (PYBS)  ‘’NATO Koruma Kurs Belgesi” olarak işletilebilen belgelerdir. Bu sebeple Avrupa ülkelerinde geçerli olan tek yakın koruma belgesi olma özelliği de taşıyor” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir