Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. VakıfBank'tan 100 yıllık Cumhuriyet yolculuğuna davet

VakıfBank'tan 100 yıllık Cumhuriyet yolculuğuna davet

admin admin -

VakıfBank’ın Cumhuriyetin 100’üncü yaşına özel hazırladığı yeni reklam filmi yayına girdi. İstanbul, İzmir, Ankara ve Samsun’u kapsayan dört şehirde çekimleri gerçekleştirilen filmin setleri dönem dizilerini aratmadı.

Kuruluşundan itibaren bir kamu bankası olma sorumluluğuyla çalışan ve bugün Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri konumuna erişen VakıfBank, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını yeni reklam filmi ile kutluyor. VakıfBank, Cumhuriyet’e saygı duruşu niteliğindeki yeni reklamında izleyiciyi tarihsel bir perspektifle 100 yıllık mücadelenin tanığı olmaya davet ediyor.  

80 kişilik teknik ekip, dokuz ana oyuncu ve 350 kişilik figürasyon ekibinin görev aldığı film, Cumhuriyet’e giden yolda atılan ilk adım olan Atatürk’ün Bandırma gemisi ile Samsun’a gelişiyle başlıyor ve kronolojik olarak devam ediyor. 

Sanat ekibinin titiz çalışmalarıyla farklı dönemlerin yansıtıldığı belgesel tadındaki reklam filminde, görüntüler iç içe geçerek, geçmiş ile bugünü bir araya getiriyor. 18 kare dönem, 24 kare günümüz planlarının birleştirilmesinde kullanılan bu özel teknik, izleyiciye bugün geldiğimiz noktaya aslında nerelerden geçerek, hangi bedelleri ödeyerek ulaştığımızı etkileyici bir görsellikle hatırlatıyor. 

Dört hafta ön hazırlık, iki haftaya yayılan çekim ve dört hafta post prodüksiyon süreci olmak üzere toplam 10 haftada tamamlanan film için hem teknik hem tarihsel çalışmalar bir arada yürütüldü. 

Samsun’da başlayan film, Cumhuriyet’in ilanı için önemli kilometre taşlarından Kurucu Meclis, İzmir’in kurtuluşu, sanayileşme ve eğitim hamleleri ile havacılık alanındaki atılımların ardından son derece duygusal bir final ile son buluyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir