Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Varikosel Ameliyatı Nedir?

Varikosel Ameliyatı Nedir?

admin admin -

 

Varikosel ameliyatı, testislerdeki genişlemiş venleri tedavi etmek için gerçekleştirilen cerrahi bir müdahaledir. Bu genişlemiş venler, testislerin ısısını artırabilir ve bu da sperm üretimini olumsuz etkileyebilir ve varikosel ameliyatı bu venleri bağlamak veya kesmek için yapılır, böylece kan akışı engellenir ve testislerin normal sıcaklığını koruması sağlanır.

Varikosel Neden Olur?

Varikoselin kesin nedeni bilinmemektedir. Ancak, testisleri dolaşan kanın doğru bir şekilde dönmemesi sonucu venlerde kan birikmesi ve bu venlerin genişlemesiyle oluştuğu düşünülmektedir. Bu durum, venlerdeki kapakların düzgün çalışmamasından kaynaklanabilir. Genetik faktörler, testislerin konumu ve kişisel anatomik yapı da varikosel riskini etkileyebilir.

Varikosel Belirtileri Nelerdir?

Bazı erkeklerde varikosel belirti göstermezken, diğerlerinde şu belirtiler ortaya çıkabilir:

  1. Testiste ağrı veya rahatsızlık hissi
  2. Genişlemiş, şişmiş veya düğümlü damarların hissedilmesi
  3. Testislerde büyüklükte bir azalma
  4. Testislerde ağırlık hissi
  5. Kısırlık sorunları

Varikoselin Etkileri Nelerdir?

Varikoselin en önemli etkisi kısırlıkla ilişkilendirilmiştir. Genişlemiş venler, testislerde sıcaklığın artmasına neden olabilir ve bu da sperm üretimini ve sperm kalitesini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, varikosel, testislerde atrofiye (testis boyutunun küçülmesi) yol açabilir.

Varikosel Ameliyatı Fiyatları

Varikosel ameliyatı fiyatları, ameliyatın yapılacağı hastaneye, cerrahın deneyimine, kullanılan teknolojiye ve coğrafi konuma bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ayrıca, ameliyat öncesi ve sonrası gereken tetkikler varikosel ameliyatı fiyatları ile konsültasyonlar ve kontroller de maliyeti etkileyebilir. En doğru ve güncel fiyat bilgisi için ilgili hastanelerle veya kliniklerle doğrudan iletişime geçmek önerilir.

Penis Protezi Nedir?

Penis protezi, erektil disfonksiyonu (sertleşme bozukluğu) tedavi etmek için kullanılan cerrahi bir cihazdır. Bu cihaz, penis içine yerleştirilerek, cinsel aktivite sırasında doğal bir ereksiyonu taklit eden sertleşmeyi sağlar.

Penis Protezi Kimler İçin Uygundur?

Penis protezi, diğer tedavi yöntemlerine (oral ilaçlar, vakum cihazları veya enjeksiyonlar) yanıt vermeyen veya bu yöntemleri kullanamayan erkekler için uygundur. Ayrıca, Peyronie hastalığı gibi bazı penis eğrilikleri veya deformiteleri için de önerilebilir.

Penis Protezi Çeşitleri Nelerdir?

Penis protezlerinin iki ana tipi vardır:

Yarı Sert (Katlanabilir) Protezler: Bu protezler, penisin sürekli olarak yarı sert kalmasını sağlar. Cinsel aktivite sırasında kullanılmadığında penis protezi katlanarak gizlenebilir.

Şişirilebilir Protezler: Bu tip protezler, sertleşme ve flasidite (gevşeme) arasında değişiklik yapmak için elle çalıştırılan bir pompa sistemine sahiptir. Genellikle iki veya üç bileşenli sistemler şeklinde gelirler.

Penis Protezi Operasyon Süreci

Penis protezi operasyonu, genel veya spinal anestezi altında gerçekleştirilir. Cerrah, penisin tabanına ve skrotuma (testis torbası) birkaç küçük kesik yapar. Penisin içindeki sertleşme odacıkları hazırlanır ve protez yerleştirilir. Şişirilebilir protezler için, skrotum içerisine bir pompa ve karın bölgesine bir rezervuar da yerleştirilir. Operasyon genellikle 1-2 saat sürer.

Ameliyat sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler nelerdir?

Penis protezi operasyonu sonrasında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

İlk birkaç gün boyunca, operasyon bölgesinde hafif bir ağrı ve şişlik olabilir. Bu durum için doktorunuz ağrı kesici ilaçlar önerebilir.

Protezin tam olarak oturması ve iyileşme sürecinin tamamlanması için 4-6 hafta beklenmelidir. Bu süre zarfında cinsel aktiviteden kaçınılmalıdır.

Şişirilebilir protezin nasıl kullanılacağı konusunda cerrahınızdan eğitim almanız gerekebilir.

Operasyon sonrası rutin kontroller ve takipler için doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir.

Nadiren de olsa, enfeksiyon, protezde sızıntı veya mekanik arızalar gibi komplikasyonlar oluşabilir. Herhangi bir anormal durumda derhal doktorunuza başvurmalısınız.

 

                     

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir