Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Xi: ″Çin ve Pakistan Ekonomik Koridoru inşasında büyük verimlilik kaydedildi″

Xi: ″Çin ve Pakistan Ekonomik Koridoru inşasında büyük verimlilik kaydedildi″

admin admin -

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu'na katılmak üzere Beijing'e gelen Pakistan Başbakanı Anvarul Hak Kakar ile bir araya geldi.

 Xi, görüşmede bu yıl Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru inşasının başlatılmasının 10. yılını hatırlatarak, 10 yılda Kuşak ve Yol İnisiyatifi çerçevesinde, sembolik anlam taşıyan bu koridor inşasında büyük verimlilik kaydedildiğine ve bunun Pakistan'ın ekonomik ve toplumsal gelişmesine ivme kazandırdığına işaret etti.

Çin ile Pakistan'ın birbirlerinin her daim stratejik iş birliği ortağı ve can dostu olduğunu dile getiren Xi, yüzyıllık değişimlerin hızla meydana geldiği ve yeni devrim dönemine girildiği bir zamanda, Çin'in kendi tarzı modernleşmeyle güçlü devlet inşası ve ulusal yeniden yükseliş davasını hızlandırırken, Pakistan'ın ulusal güvenliği ve ekonomik bağımsızlığı için çaba gösterdiğini belirtti.

Xi, Pakistan ile geleneksel dostluğu geliştirerek, karşılıklı yarara dayalı iş birliğini derinleştirmeye ve Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru'nu yüksek kaliteli bir şekilde inşa etmeye hazır olduklarını dile getirdi. Xi, yeni çağda Pakistan ile daha sıkı bir Çin-Pakistan kader birliği tesis ederek dünya ve bölgenin barış, istikrar ve refahını korumak için yeni katkılarda bulunacaklarına dikkat çekti.

Xi Jinping, bugün ayrıca Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou N’Guesso, Mozambik Başbakanı Adriano Maleiane ve Tayland Başbakanı Srettha Thavisin ile ayrı ayrı görüştü.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir