Malatya Güncel Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yılın En İlham Verici Haftası Brandweek'te Molfix Heyecanı!

Yılın En İlham Verici Haftası Brandweek'te Molfix Heyecanı!

admin admin -

Yılın En İlham Verici Haftası Brandweek’te Molfix Heyecanı!

 

Anne ve bebeklerin mutluluğu için 25 yıl önce çalışmaya başlayan Molfix, Brandweek kapsamında “Yarının Başlangıç Noktası: İlk Adımda Hayata Bağlan” oturumunda yer aldı.

 

Dayanıklı ve güçlü bir toplum için en önemli unsurlardan birinin de anne ve bebek sağlığı olduğunu bilen ve bu doğrultuda Hayat Bağım Güvenli Bağlanma Programı’nı hayata geçiren Molfix, bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla Brandweek sahnesindeydi.

 

Moderatörlüğünü Ayşe Arman’ın yaptığı “Yarının Başlangıç Noktası: İlk Adımda Hayata Bağlan’’ oturumunda Hayat Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın, Bebek Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar ve Stylist & Room Fashion Showroom & Bikutukombin Kurucusu Başak Dizer Tatlıtuğ yer aldı. 

 

Hayata atılan ilk adımdan itibaren güvenli bağlanmanın dayanıklı bir toplum için olan öneminden bahsedilen oturumda günümüz insanı ve bebeklik dönemindeki güvenli bağlanma deneyimlerinin yetişkin hayatına ne denli etki ettiği de vurgulandı. 

 

Hayat Strateji ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Aysel Aydın, sözlerine orada bir iş insanı olarak değil, bir anne olarak yer aldığını vurgulayarak başladı. Bir prematüre annesi olduğundan bahseden Aysel Aydın, “Şanslıyım ki odak noktası anne ve bebek olan bir markanın yönetiminde anneliği iyi anlayıp, derinden içselleştirdiğim üzüntüyü bugün pek çok annenin daha kolay atlatmasına vesile olabilecek bir sosyal faydaya dönüştürebildim.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Hayat Bağım kapsamında devlet hastanelerinin anne misafirhanelerinde kalan anneleri psikologlarımız ziyaret ediyor, güvenli bağlanma, çocuk gelişimi ve evde bakım ile ilgili eğitimler veriyor. Akademisyenlerimiz ebe & hemşirelere il il gezerek “Güvenli Bağlanma” üst başlığında seminerler veriyor. Öte yandan hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine kuvöz, solunum cihazı, sarılık cihazı gibi hayati ekipman desteği sağlıyoruz.”

Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar ise oturumda anne-bebek arasındaki güvenli bağlanmanın önemi, bu kapsamda bu bağı kurabilmek ve iyileştirmek için yapılması gerekenler ve güvenli bağlanma kurulamazsa ileride bireyleri nelerin beklediğinden bahsetti. “Güvenli bağlanan bebekler sayesinde dünyanın akışı değişir.” dedi.

 

Anne olmanın sadece bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak değil aynı zamanda onunla kurulan güçlü bağ olduğunu vurgulayan Başak Dizer Tatlıtuğ ise Hayat Bağım’ın bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı. Tatlıtuğ, “Projeyi reklam kampanyası dışında da sahada desteklemeyi, bu amaçla elimden geleni yapmayı, bu zorlu süreçte anne ve bebeklere destek olan bu programın içinde olmayı istiyorum. Umarım benim de onlara bir anne olarak faydam dokunur…” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir